Dormo malament, com gestionar l’ansietat per començar a dormir millor?

juny 27, 2024

Dormir és un plaer humà, però sobretot una necessitat bàsica per a la nostra salut. Al llarg de la nostra vida dormim uns 20 o 25 anys , és cert que en els darrers anys cada vegada més persones pateixen trastorn
que no els deixen dormir de manera adequada.
Un d’aquests trastorns és l’ansietat, ja que provoca sobreactivació física i el nostre cervell crea pensaments intrusius, i preocupacions incontrolables que no ens deixen dormir. A més, això té com a conseqüència que dormir poc genera més ansietat.


Consells pràctics per a l’insomni per ansietat

Encara que l’ansietat i els seus derivats hagin de ser tractats en una consulta professional, nosaltres et donem alguns consells perquè puguis dormir millor mentre busques ajuda:


Investigueu què pot estar causant l’insomni


De vegades la nostra ment guarda informació que ens preocupa i fins que no la busquem, no la trobem. Hi ha ocasions en què aquestes situacions poden ser controlables i millorar la nostra salut.


No hi donis voltes


Que una nit no hagis pogut dormir bé no vol dir que no ho tornis a fer, de fet, anar pensant que aquesta nit no dormiràs activa els nostres sistemes de la por i segurament acabis dormint pitjor.


Cal mantenir un horari fix


L’ésser humà és de costums, per la qual cosa acostumar el cos a dormir sempre a la mateixa hora és un bon exercici per començar a dormir millor d’ara en endavant.

Agafa un llibre


Sona a mite, però és veritat. En general, llegir unes pàgines del teu llibre preferit fa que distreguis la teva ment d’allò que et preocupa i agafar la son abans per descansar molt millor.


Intenta sopar aviat


Es recomana anar a dormir dues hores després d’haver sopat per no ficar-se al llit amb l’estómac ple, i a més, si inclous fibra a la teva dieta, el descans serà encara més gran.


Soluciona el teu problema de descans amb professionals


L’insomni per ansietat és un problema molt present a la vida de moltíssimes persones al món. Seguir aquests consells pot ajudar a dormir millor i de pas a calmar la teva ansietat a les nits.
No obstant això, no podem deixar de recomanar-te que la millor teràpia per a l’insomni per ansietat és visitar a un professional de la salut mental que et guiï en el teu camí cap a un descans més sa i una ment més relaxada.
Demana cita amb un dels nostres professionals avui mateix i oblida’t d’aquest problema. T’esperem a Psique Cugat!