PISCOMOTRICITAT
Basat en una visió global de la persona, el terme psicomotricitat integra les interaccions cognitives, emocionals, simbòliques i sensorio-motrius en la capacitat de ser i d’expressar-se en un context psicosocial. La Psicomotricitat desenvolupa un paper fonamental al desenvolupament de la personalitat. Partint des d’aquesta concepció es desenvolupen diferents formes d’intervenció psicomotriu que troben la seva aplicació sigui quina sigui la seva edat, en els àmbits preventiu, educatiu, reeducatiu i terapèutic.

Abans de l’aparició del llenguatge, els infants es comuniquen amb tot el cos i és a través d’ell que, a mesura que aprenen i desenvolupen les seves habilitats corporals, van estructurant el pensament, comencen a tenir cert control emocional i també desenvolupen habilitats de relació amb els altres i el seu entorn.

El moviment dels infants per a que sigui significatiu ha de partir de la seva espontaneïtat en l’activitat i el joc lliure. Si es dona en bones condicions, la pràctica psicomotriu potencia l’autoestima, la vivència i consciència del propi cos i del plaer, la construcció del sistema corporal, l’afirmació del propi jo i la construcció de la identitat, el coneixement i l’acceptació dels límits, la relació entre iguals i l’autonomia.

ELS INFANTS APRENEN A TRAVÉS DEL MOVIMENT ABANS QUE DEL RAONAMENT, EN ELS PRIMERS ANYS DE VIDA, LA PERSONA ÉS UN ÉSSER GLOBAL ON LES DIFERENTS ÀREES O ÀMBITS ESTAN PROFUNDAMENT INTERRELACIONATS. ÉS AL LLARG DELS ANYS QUE ANEM PARCIALITZANT EL NOSTRE CONEIXEMENT ENTRE EMOCIONAL, FÍSIC, SOCIAL O RELACIONAL.

CONTACTO

Contacta con nosotros cuando estés preparado
Plana de l’Hospital 15,
08172 Sant Cugat del Valles

935 891 437 | 672 794 607Contacto
Contacta con nosotros cuando estés preparado
Plana de l’Hospital 15,
08172 Sant Cugat del Valles
935 891 437 | 672 794 607