Reconeix els senyals per començar a cercar ajuda psicològica

maig 17, 2024

Afrontar la vida diària pot ser un desafiament constant i, de vegades, les nostres emocions i el cos ens envien senyals que no hem d’ignorar. Reconèixer aquests indicis és el primer pas cap a una millora significativa en la nostra qualitat de vida. Aquí t’expliquem alguns senyals clars que indiquen quan podria ser el moment de cercar ajuda psicològica.

Senyals emocionals i comportamentals

Sovint els primers signes de que necessitem suport psicològic es manifesten en

els nostres comportaments i emocions. Sentiments de tristesa o desesperança que no desapareixen , canvis dràstics en els hàbits alimentaris o dela son, i una disminució notable en la motivació per a activitats que abans gaudíem són clars indicadors. Si et trobes evitant socialitzar més del que és habitual o les teves respostes emocionals semblen desproporcionades a les situacions, podria ser moment de considerar ajuda professional.

Senyals fisiològics d’ansietat

L’ansietat no només afecta la nostra ment, sinó també el nostre cos, i pot manifestar-se de diverses maneres fisiològiques que són importants de reconèixer:

 Palpitacions del cor: Una sensació que el teu cor batega massa ràpid o irregularment, pot ser un signe d’ansietat.

Sudoració excessiva: Suar en situacions no provocades per la calor física o activitat pot ser una resposta a l’estrès psicològic.

Tensió muscular: Si descobreixes que els teus músculs estan freqüentment tensos, sense raó física, això pot ser un reflex d’ansietat.

Problemes digestius: L’ansietat també es pot manifestar en forma de problemes estomacals o digestius, com sensació de nàusea o moviments intestinals irregulars.

Aquests senyals són el teu cos dient-te que alguna cosa no està bé. Escoltar aquests advertiments i actuar en conseqüència pot prevenir problemes més seriosos de salut mental.

Si t’identifiques amb algun d’aquests senyals, considera això una crida a l’acció.

A Psique Cugat, estem per recolzar-te en el teu camí cap a la recuperació emocional i el benestar. Contacta’ns avui mateix per reservar la teva cita i comença el viatge cap a una vida més plena i saludable. El teu benestar és la nostra prioritat, i som aquí per ajudar-te a entendre i manejar les teves emocions de manera efectiva.