Sala multisensorial

Les Sales Multisensorials són espais agradables, accessibles física i cognitivament, on trobem estímuls pels diferents sentits. Aquests estímuls regulats i controlats, permeten realitzar una intervenció terapèutica i educativa en l’àmbit sensorial, cognitiu, motriu, social i emocional.

Les activitats de les Sales Multisensorials, podríem dir que en general, van dirigides a qualsevol persona en etapa educativa, ja que facilita qualsevol tipus d’aprenentatge.

Malgrat això, hi han alguns col·lectius que es poden beneficiar específicament:

  • Persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral, lesió cerebral o discapacitat física. Permet treballar l’estimulació basal, la relació causa-efecte, seguiment visual, atenció, comunicació, motricitat fina, control de la respiració.
  • Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista: Aquestes persones poden presentar dificultats en el processament i en la integració dels diferents estímuls sensorials que reben de l ‘entorn. La sala permet facilitar la comunicació i el llenguatge, tenir els estímuls regulats, generar motivació, evitar conductes disruptives, concentració en activitats simples, interactuar amb l’entorn y crear un entorn accessible cognitivament.
  • Nens a les primeres fases de desenvolupament (Atenció Precoç), ja que afavoreix el desenvolupament i descobriment de tot el que envolta al nen mitjançant els sentits. A través d’ells experimentaran sensacions i aconseguiran desenvolupar la seva percepció visual, auditiva, olfactiva i tàctil.
  • Persones Grans: Es poden realitzar programes específics d’Estimulació Cognitiva i Psicomotricitat.

CONTACTO

Contacta con nosotros cuando estés preparado
Plana de l’Hospital 15,
08172 Sant Cugat del Valles
hola@psiquecugat.com

935 891 437 | 672 794 607Contacto
Contacta con nosotros cuando estés preparado
Plana de l’Hospital 15,
08172 Sant Cugat del Valles
hola@psiquecugat.com
935 891 437 | 672 794 607